Ο μικρός Μανώλης

Ο μικρός Μανώλης θέλει μια κούκλα. Μια κούκλα για να παίζει. Η μητέρα του, του λέει: "Δε φαντάζομαι να το λες σοβαρά;" Τ' άλλα παιδιά γελάνε και φωνάζουν: "Ο Μανώλης θέλει μια κούκλα! Το ακούσατε;" Οι γείτονες κουνάνε αποδοκιμαστικά το κεφάλι. "Μα καλά, κορίτσι είσαι;" του λένε. Τον Μανώλη αυτό δεν τον πειράζει. "Εγώ θέλω μια κούκλα", επιμένει, "τα Χριστούγεννα, εάν δεν γίνεται νωρίτερα".

Περνάνε τα Χριστούγεννα μα η μητέρα του δεν του αγοράζει την κούκλα.

Τώρα ο μικρός Μανώλης αποταμιεύει το χαρτζιλίκι του. Ύστερα, πηγαίνει μόνος του στο κατάστημα με τα παιχνίδια. "Θέλω μια κούκλα", λέει. "Για την αδελφή σου;" τον ρωτάει η πωλήτρια. "Όχι", λέει ο Μανώλης, "για μένα, για να παίζω. Θέλω αυτή με τις κοτσίδες που είναι στην βιτρίνα". Η πωλήτρια γελάει. Φωνάζει την διευθύντρια κι εκείνη γελάει επίσης. "Μήπως είναι καλύτερα να αγοράσεις ένα αυτοκινητάκι;" τον ρωτάει. Ο Μανώλης βάζει αποφασιστικά τα λεφτά πάνω στον πάγκο.

Όλοι οι πελάτες στο μαγαζί τον κοιτάζουν. Από τον δρόμο ο κόσμος τον κοιτάζει κι αυτός περίεργα. Ο μικρός Μανώλης κρατά την κούκλα του στην αγκαλιά του. Τότε της μιλάει για πρώτη φορά: "Μα τι άνθρωποι είναι αυτοί;" της λέει, "δεν θέλουν να έχεις έναν πατέρα!"

 

Πηγή: https://d.facebook.com/dikepsy/photos/a.1530358727181344/2811887995695071/?type=3&source=48

Εικόνα: Samuel Regan-Asante


Εκτύπωση   Email

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την βελτίωση της εμπειρίας των χρηστών του. Τα cookies προτιμήσεων επιτρέπουν σε έναν δικτυακό τόπο να «θυμάται» τις επιλογές του χρήστη, όπως τη γλώσσα ή την περιοχή, που αλλάζουν τον τρόπο με τον οποίο συμπεριφέρεται ο δικτυακός τόπος ή την εμφάνιση του δικτυακού τόπου.