ΕΛΕΝΑ ΔΙΕΤΗ | Σύμβουλος ψυχικής υγείας

Σύμβουλος ψυχικής υγείας Έλενα Διέτη

Σπούδασε Ελληνική Φιλολογία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Συμβουλευτική και Αναπτυξιακή Ψυχολογία στο Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος.

Έχει μετεκπαιδευτική πιστοποίηση στην Κλινική Ψυχοπαθολογία (Α’ Ψυχιατρική Κλινική - Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών - Αιγινήτειο Νοσοκομείο, Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγιεινής – ΕΠΙΨΥ), την Ψυχοδυναμική Ψυχιατρική στην Κλινική Πράξη (Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών), και την Ψυχαναλυτική Θεωρία και Πράξη (Ελληνική Ψυχαναλυτική Εταιρεία, Πρόγραμμα «Επέκεινα» – Ψυχαναλυτική Πράξη). Συνεχίζει την εκπαίδευσή της στην ψυχαναλυτική θεωρία και κλινική παρακολουθώντας σεμιναριακούς κύκλους, συνέδρια και ημερίδες και λαμβάνει μέρος σε ομάδες μελέτης και εποπτείας. Η ίδια βρίσκεται σε μακρόχρονη ψυχαναλυτική ψυχοθεραπεία και λαμβάνει ατομική και ομαδική εποπτεία για την κλινική πρακτική της.

Έχει εργαστεί σε επίπεδο κλινικό, ερευνητικό και εκπαιδευτικό ως επιστημονική συνεργάτιδα σε δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς, όπως το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγιεινής - ΕΠΙΨΥ (Κέντρο Ψυχικής Υγείας, Γραμμή Βοήθειας για την Κατάθλιψη), η Α’ Ψυχιατρική Κλινική - Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών - Αιγινήτειο Νοσοκομείο, η Β’ Παιδιατρική Κλινική - Νοσοκομείο Παίδων «Π & Α Κυριακού» (Μονάδα Εφηβικής Υγείας), το Ελληνικό Κέντρο Διατροφικών Διαταραχών, ο Σύλλογος Οικογενειών για την Ψυχική Υγεία – ΣΟΨΥ (Κέντρο Ημέρας), το Ινστιτούτο Προληπτικής, Περιβαλλοντικής και Εργασιακής Ιατρικής “Prolepsis”, και το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος (Student Academic Support Services). Συμμετέχει σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια και δημοσιεύει σε επιστημονικά περιοδικά.

Στην ιδιωτική πρακτική της βλέπει εφήβους και ενηλίκους σε ατομική ψυχοθεραπεία και κάνει συμβουλευτική γονέων. Επίσης, οργανώνει ομαδικά βιωματικά εργαστήρια εστιασμένα σε συγκεκριμένες θεματικές, υποστηρίζει ακαδημαϊκά προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές ψυχολογίας, ανθρωπιστικών και κοινωνικών επιστημών, και  συμμετέχει σε ερευνητικά προγράμματα. Τέλος, διοργανώνει συνομιλίες με την κοινότητα σε θέματα ψυχικής υγείας και προσωπικής ανάπτυξης.

Αρχείο συνεργασιών


 

2019-Σήμερα

Ελληνικό Κέντρο Διατροφικών Διαταραχών

 - Συμβουλευτική και Ψυχοθεραπεία εφήβων και ενηλίκων

 - Συμβουλευτική γονέων


 
 

2017

Μονάδα Εφηβικής Υγείας | Β΄ Παιδιατρική Κλινική, ΕΚΠΑ-Νοσοκομείο Παίδων «Π. & Α. Κυριακού»

Συμβουλευτική και Ψυχοθεραπεία εφήβων


 
 

2012-2017

Κέντρο Ημέρας Βύρωνα | Σύλλογος Οικογενειών για την Ψυχική Υγεία

Συμβουλευτική και Ψυχοθεραπεία εφήβων και ενηλίκων


 

 

2012-2017

Κέντρο Ψυχικής Υγείας | Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας

Συμβουλευτική και Ψυχοθεραπεία εφήβων και ενηλίκων


 

2014

John S. Bailey Library | American College of Greece

Learning facilitation


 

2012-2014

Γραμμή για την Κατάθλιψη | Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας

Τηλεφωνική συμβουλευτική για την ψυχική υγεία


 

 

 

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την βελτίωση της εμπειρίας των χρηστών του. Τα cookies προτιμήσεων επιτρέπουν σε έναν δικτυακό τόπο να «θυμάται» τις επιλογές του χρήστη, όπως τη γλώσσα ή την περιοχή, που αλλάζουν τον τρόπο με τον οποίο συμπεριφέρεται ο δικτυακός τόπος ή την εμφάνιση του δικτυακού τόπου.